fbpx
  1. Ofera-i timpul necesar

Anumite dificultati nu se remediaza de pe o zi pe alta sau de la o sedinta psihoterapeutica la alta. Timpul este necesar. Ofera-i timpul necesar, nu grabi acest proces de “vindecare” si de remediere. Fii calm, fii rabdator si toate vor avea un parcurs frumos !

  1. Asculta-l

Invata sa asculti ceea ce simte, invata sa asculti ce ganduri are, ce emotii il incearca. Este foarte important ca el sa te simta aproape, sa simta indrumarea si sustinerea ta, acesti factori ii vor oferi motivatia necesara pentru parcurgerea sedintelor psihoterapeutice.

  1. Indruma-l

Foarte multi adolescenti se bazeaza pe ideea ca este ceva trecator, insa toate aceste dificultati ce il incearca pot sa dispara pentru o perioada de timp, urmand sa apara cu o incarcare emotionala negativa mai puternica. Nu lasa ca asta sa se intample si indruma-l in a merge la psihoterapie ! Are nevoie de tine si de indrumarea ta.

  1. Incearca sa il intelegi

Fiecare persoana resimte si percepe diferit anumite experiente si anumite dificultati ce apar, insa incearca sa iti intelegi copilul, sa intelegi cu ce se confrunta – il va ajuta enorm sa vada ca incerci si ca exista persoane care il pot intelege. Il va face sa se simta mai comod si in mai mare siguranta – lucruri de care are nevoie.

Un articol redactat de Tudor Alexandra-Gabriela, studenta a Facultatii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, pe care o gasiti in cadrul retelei de socializare

Facebook: Alexandra Gabriela. (Link facebook: https://www.facebook.com/alexandra.gabriela.3591267)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *