fbpx

Adolescenta, oala sub presiune

– Lasa aburul emotiilor afara!

Adolescenta, oala sub presiune – Lasa aburul emotiilor afara!

Te-ai aflat vreodata intr-o disputa si din teama de a nu amplifica conflictul, din nesiguranta controlarii impulsurilor  te-ai retras inghitindu-ti cuvintele ? ; Iti e dificil sa gasesti echilibrul intre agresivitate si pasivitate?; Ai vrea sa cunosti modul in care emotiile ne influenteaza sanatatea? Cauti sa  reduci blocajele in comunicare si sa iti imbunatatesti relatiile personale?.

  Si pentru mine adolescenta a fost precum un taifun de emotie: de la tristete la entuziasm, de la hiperprotectie la responsabilizare si independenta rebeliune, revolta, stres, izbucniri si dezbateri cu parintii, intrebari ce isi asteptau fara intarziere raspunsul. A fost un drum incalcit catre autocunoastere, catre constientizarea, asumarea vulnerabilitatii si exploatarea resurselor, a aptitudinilor. Unde fara indoiala ca orice ajutor, orice mana care a venit sa construiasca alaturi de mine, sa ma formeze pana sa devin eu capabila de a construi ceva, a fost precum o lanterna in intuneric.

    Specialistii ne arata ca adolescenta este perioada de dezvoltare și consolidare a sinelui social, a identitatii si întelegerii sinelui fată de lume. In adolescenta si pubertate, dorinta  tanarului  de independenta, de a fi responsabilizat creste. Asadar, in planul personalitatii, apar contradictiile dintre dorinta lui de a i se conferi  statutul de adult si tendinta adultului, a parintelui de a-l considera in continuare copil. Acest lucru, capata forma unui conflict interior ce conduce deseori la comportamente de izolare, autoanaliza si conduite contradictorii, de exemplu timiditate la un pol si indrazneala la celalalt.

 Sa ne gandim unde poate conduce timiditatea si cuvintele nerostite? Stim cu totii ca pierzand ocaziile in care puteai  sa te afirmi, sa vorbesti, cu trecerea timpului o sa fie din ce in ce mai dificil sa faci asta. Tacerea vine insotita de resentimente, tristete, neputinta, furie, frustrare. Te face pasiv-agresiv pentru ca acumulezi precum o oala sub presiune. Tacerea omoara entuziasmul creator, indeparteaza oamenii, iti distruge ocaziile pentru a evolua si a te dezvolta, ea iti reduce increderea si stima de sine, poate forma o victima din tine !  La celalalt pol, impulsivitatea si agresivitate in dialog,  instiga la violenta, creeaza durere si suferinta, resentimente si reactie din partea celor raniti. Agresivitatea, indeparteaza si ea, distruge respectul, creeaza premizele pentru viitoare tulburari.

Alege sa primesti ajutor, asta e perioada in care tu construiesti pentru mai tarziu ! Actiunile tale de acum vor rasuna precum un ecou formand o parte din cartea ta de vizita. Actionand si oferindu-ti dreptul de a primi sprijin, dovedesti curaj  si maturitate . Poti sa apelezi la programe de pshihoterapie si dezvoltare personala, sau sa accepti ajutorul unui adult din viata ta, competent care e pregatit sa te asculte, sa iti ofere suport si sa te indrume  respectandu-ti intimitatea si autenticitatea!

Prin competentele mele din psihoterapia copilului, cuplului si a familiei, vin catre voi cu solutii,  empatie si entuziasm! Sunt o persoana constiincioasa, calda si pasionata de ceea ce fac care alege sa se dezvolte in permanenta. Asadar, aleg sa fiu omul care actioneaza, caci dezvoltarea personala este despre actiune,  despre forta de a schimba, despre transformare.  Eu sunt gata sa va descopar si sa facem lumina acolo unde e intuneric.

  De ce sa alegi acest modul?

 Noi ne propunem sa iti facem cunoscute mecanismele persuasiunii si  argumentarii, importanta lor, sa identificam impreuna cele mai frecvente cauze ale conflictelor si sa te ajutam in a te descoperi, in a-ti pune in valoare punctele forte si a te indemna catre actiune! Cu alte cuvinte, acest program, doreste sa contribuie la constientizarea propriilor comportamente , accentuand relevanta exprimarii deschise, sincere dar politicoase a gandurilor si sentimentelor, demers ce intareste increderea si stima de sine.

Daca raspunsul intrebarilor de mai sus este afirmativ, atunci,  te invit sa iti faci inscrierea la cursurile de dezvoltare personala ce au drept obiectiv, formarea si imbunatatirea abilitatilor de comunicare asertiva.

Cursul se adreseaza unui public larg : tuturor tinerilor motivati in a-si imbunatati abilitatile de comunicare si solutionare a neintelegerilor

Competente ce vor fi dezvoltate de-a lungul cursului:

 • Capacitatea de comunicare asertiva;
 • Abilitati de abordare a comunicarii și relatiilor interpersonale ;
 • Abilitati de utilizare a tehnicilor de influentare  pozitiva, persuasiva ;
 • Întelegerea și gestionarea  adecvata emotiilor si a conflictelor ;
 • Sansa de a cunoste si analiza propriul tau stil de gestionare a conflictelor , autocunoastere.

Beneficii:

 • Comportamentul asertiv inhiba anxietatea !
 • Iti cresti increderea si stima de sine
 • Iti cresti nivelul satisfactiei personale
 • Promoveaza si mentine relatii pozitive
 • Inbunatateste imaginea pe care cei din jur o au despre tine
 • Te invata sa te feresti de relatii impulsive si agresive
 • Te invata sa nu folosesti etichete si sa comunici eficient

 

Perderi:

 • Ratezi ocazia de a te descoperi ( atat cu parti pozitive cat si cu vulnerabilitati) si a te autoajusta
 • Ratezi ocazia de a invata cum sa faci fata cu succes conflictelor si disputelor din viata ta
 • Ratezi sansa de a-ti imbunatati imaginea pe care cei din jur o au despre tine, pentru ca amani schimbarea
 • Pierzi ocazia de a invata cum sa te feresti de relatii agresive
 • Pierzi sansa de a-ti reduce stresul si anxietatea

 

  Un modul = 10 intalniri, cate una pe saptamana. O intalnire dureaza 1h, 40 m.

   Miercuri, ora 9:30. Start modul: 4 martie 2020

Pret:

  1000 lei (disconut 25%):  Modul integral achitat (10 intalniri):  Se achita intr-o singura transa la prima intalnire (se va scadea taxa de rezervare)

sau 1.250 lei: modul achitat in doua transe  (a cate 650 lei, respectiv 600 lei). Prima – la inceputul modulului (se va scade taxa de rezervare) si a doua – la sedinta numarul 4.

Garantia calitatii 200%:  Din orice motiv, daca nu esti multumit de acest produs, poti cere banii inapoi in termen de 10 zile de la data achizitionarii acestuia, desi ai beneficiat de curs.

Bonus:  participantii primesc suport de curs: parte teoretica, dar si fise, exercitii si directii de meditatie, constientizare, dezvoltare.

   Inscrieri pana pe 25 februarie 2020 in limita locurilor disponibile (minim 3 – maxim 8 participanti). Locurile se ocupa in ordinea perfectarii inscrierilor prin achitarea unei taxe de rezervare de 100 lei . 

  Solicita detalii despre disponibilitatea locurilor libere si confirma-ti inscrierea: office@evolution-center.ro

 Taxa de rezervare se va scadea din plata modulului.

Date de contact:

 1. office@evolution-center.ro
 2. camila@evolution-center.ro
 3. 0771 73 88 00

„Cei care reusesc in viata sunt cei care cauta ocaziile pe care le vor și daca nu le gasesc , le creeaza.”( G.Bernard Shaw) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *