fbpx

     Cristi, asa cum l-am trecut aici (numele i-a fost modificat pentru a-i fi protejata identitatea) – este un copil cu un potential extraordinar. El are 5 ani jumate si are elemente din spectrul autist. Face terapie de la 2 ani. Desi nevoia unui copil cu autism este de 4-8 ore de terapie pe zi/ in fiecare zi, Cristi a facut aproximativ doua ore doar de doua ori pe saptamana la noi in asociatie, la Evolution Center.

     Mamica lui tine mult la protejarea identitatii, de aceea ii acopar fata din poze.
El a recuperat multe, multe lacune. Acum este la fel ca ceilalti copii. Au ramas probleme pe comportarea in societate: nu, nu este violent, nici agitat. E un copil calm. Dar ii e greu sa arate ce simte, ii e greu sa inteleaga cum se simt cei din fata lui: daca sunt veseli, tristi, de ce se simt asa? Nu are curiozitatea de a cunoaste copiii sau dragul de a se imprieteni.
     De aceea, din toamna, vreau sa mearga la gradinita cu un insotitor care sa il ajute sa recupereze si aceste ultime probleme ramase. Astfel, il putem trimite peste inca un an, intr-o scoala normala. Are potential si a avut inca de la inceput.

     Eu m-am atasat mult de el si pentru ca este baiatul unei cunostinte foarte apropiate si dragi mie, dar si pentru inca un lucru care ma macina: acest copil chiar a luptat cu diagnosticul si chiar vorbeste fluent, este ancorat in tot ce se intampla in jurul lui.

     Cum sa ii tai aripile si sa nu lupt pt a merge la gradinita cu cineva care sa il ajute? Cum sa stagneze? De ce sa piarda ce a invatat? De ce sa ajunga intr-o scoala speciala daca el e atat de aproape de copiii de-o seama cu el.

Cum il putem ajuta pe Cristi?

     Ma gandesc ca 1620 de prieteni care il sprijina cu 10 lei pe Cristi – pot sa il trimita la gradinita.
Sau ca 540 de prieteni care il sprijina cu 30 lei – o ora de socializare la gradinita – il pot ajuta sa ajunga tot anul acolo impreuna cu cineva specializat.

     Stiu sigur ca in aceste 3 luni veti fi alaturi de mine si de Cristi, impreuna reusim pentru ca suntem puternici.

 

     Chiar din acest moment ii poti sprijini integrarea cu o suma oricat de mica.

     Fii parte din puzzel-ul vietii lui!

     Iti multumesc pentru ca esti alaturi de mine si de Cristi!

     Contul in care si tu il poti ajuta este RO90 INGB 0000 9999 0582 7148 , ING Bank, Tineretului,
ASOCIAȚIA EVOLUTION CENTER – HEALTH ABOUT SOUL AND MIND

     Fii la curent cu tot ce lucram cu Cristi . Da un LIKE si urmareste pagina de facebook a asociatiei si a evenimetului creat Ajuta-l pe Cristi sa mearga la gradinita!

Facebook Evolution Center HSM        si

Ajuta-l pe Cristi sa mearga la gradinita! facebook eveniment

  Contact: (004) 0771.73.88.00
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *