Foarte important pentru un demers psihoterapeutic este sa ne alegem corespunzator persoana specializata pentru a ne sustine pe tot acest parcurs: insa, care sunt criteriile pe care ar trebui sa le urmam?

     In primul rand, tipul de specializare pe care il consideram benefic asupra noastra: exista psihoterapie de lunga durata si de scurta durata. Cu toate acestea, ambele forme necesita timp, rabdare, interes, implicare, printre multe altele.

     In al doilea rand, facand legatura cu primul punct, anume specializarea de care avem nevoie, este relevant sa luam in considerare obiectivele pe care le avem de indeplinit: dat fiind faptul ca psihoterapia de lunga durata, anume cea integrativa este axata mai mult pe partea de emotii, sentimente, iar cea de scurta durata reprezinta partea de gandire si de manifestare a acesteia asupra comportamentului nostru.

     In al treilea rand, ar fi bine sa ne raportam la modul in care ne simtim pe tot acest parcurs: este foarte relevant sa simtim intelegere, libertate de exprimare, non-judecata, sa fim acomodati cu cadrul ales, intocmai pentru a ne alege cu un nivel ridicat de receptivitate.

     Putem spune ca acesti factori prezentati, printre multi altii, pot avea o anume influenta asupra intregului proces, dat fiind faptul ca sunt implicati in intreaga relatie psihoterapeutica care se formeaza, dar cu toate acestea, si noi, in calitate de clienti, este necesar sa apelam la rabdare, implicare, intelegere, si asa mai departe.

     Asadar, putem spune ca este foarte relevant sa existe o selectie in urma unor criterii mai mult sau mai putini individualizati asupra psihoterapeutului pe care il avem alaturi, dat fiind faptul ca ne-ar aduce o serie de beneficii privind intarirea sanatatii psihice.

 

Un articol redactat de Tudor Alexandra-Gabriela, studenta a Facultatii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, pe care o gasiti in cadrul retelei de socializare Facebook cu numele: Alexandra Gabriela. (Link facebook: https://www.facebook.com/alexandra.gabriela.3591267)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *