fbpx

Draga Sofia,

Azi am ales o vizita de o zi in Sighișoara. Am călătorit însoțită eu cu mine deoarece de mai bine de jumătate de an învăț sa ma împrietenesc cu mine.

Învăț sa fiu bine cu mine.

Am dat contact de propriul gol interior.

Am învățat sa pun iubire de sine, activitati plăcute, oameni autentici in loc.

Am dezvoltat propriile hobby-uri si pasiuni si am testat o serie de activitati pana am înțeles ce îmi place și ce mi se potrivește .

Am ales timp eu cu mine și deseori am renunțat din ce in ce mai ușor la relațiile de prietenie obositoare.

Am fost atenta la posibilele dependențe relaționale și am început sa pun limite.

Am făcut caietul cu afirmații pozitive și le citesc zilnic in oglinda.

Imi arat recunoștință zilnică intamplarilor de zi cu zi care mi-au adus împlinire si am declarat recunoștință lui Dumnezeu pentru ca mi-a dat traume mai mici si încercări mai ușoare de dus fata de alte persoane . Sunt recunoscătoare si tuturor abilitaților dobândite in urma traumelor sau încercărilor grele prin care am trecut.

Am făcut scrisori de iertare tuturor celor care am crezut ca mi-au greșit.

M-am iertat și pe mine pentru ce le-am greșit altora.

Imi iau timp pentru meditație in liniște si fac exerciții fizice periodic.

Acum cred ca merit, acum cred ca pot, acum știu ca valorez și pot spune asta despre mine simțind ceea ce spun și internalizand, nu doar citind texte de pe o bucata de hârtie .

Acum, am reîntregit imaginea mea in oglinda și ma văd, eu Diana.

Aceasta vizita este despre reușită deoarece starea mea de liniște interioară a fost de 10. M-am bucurat și conectat cu prezentul, de timp, de oameni, de activitati.

O văd ca pe o reușită pentru ca prima călătorie in care m-am pus in contact cu mine a fost de anxietate 9 și simteam ca nu pot sa stau pe loc, simteam cum fiecare particula din interiorul meu, nu doar ca doare, ci arde.

reusita psihoterapie

Dacă noi nu ne iubim, cine sa ne iubească și sa aibă grija de noi?

Te invit alături de mine in a explora spontaneitatea deciziilor: toate vacantele au fost decise “așa”, pentru ca am timp și merit. Astfel, am invatat sa renunt la controlul exagerat, sa diversific paleta de activitati, sa accept cu mai multa usurinta schimbarile sin program, sa imi eliberez mintea de gandirea stereotipa si sa construiesc noi retele neuronale mult mai sanatoase.

Te invit alături de mine sa lucrezi pe propria schema de control și sa te eliberezi de frici și temeri.

Te invit alături de mine pentru ca lucrez pe propria mea schema de izolare socială și am nevoie de reconectare: Si stiu ca impreuna putem reusi, stiu ca ajutandu-ma pe mine, te pot ajuta si pe tine – si invers.

Te invit sa te uiți către propria schema de izolare pe care o poți recrea ca adult : ai învațat din familia disfunctionala sa negi problema și sa te izolezi, sa te insingurezi și sa crezi ca totul e in neregula cu tine.

Așa ai învățat ca ești adultul părinților tai și ca iubirea și protecția lor nu exista pentru ca sunt prea prinși in propriile lor probleme ca sa te poată vedea pe tine .

Ai dezvoltat nevoia de atenție, deși , ca un paradox, muncești , te insingurezi, construiesti ziduri îndepărtându-i pe toți – de fapt, îndepărtându-te de tine și adevăratele tale nevoi.

Ești ca un sistem de alarma stricat si vezi abuz si neîncredere sau pericole chiar si acolo unde nu sunt.

Ai căutat iubirea și atenția prin ochii celorlalți sau in locuri total irelevante.

Vino și tu cu mine intr-o călătorie despre tine și simte liniștea de a fi tu cu tine.

Data viitoare revin cu noi propuneri.

Astept cu drag poveștile voastre in comentarii sau in privat .

   Esti intr-o relatie toxica? Ai suspiciunea ca suferi de dependenta relationala? Ai fost parte dintr-o relatie toxica sau atragi tiparul barbatului indisponibil emotional si nu reusesti sa intri sau sa mentii o relatie?

  In fiecare marti, ora 17:00 te poti alatura grupului Draga Sofia – Jurnalul femeii sofisticate – grup de sprijin si dezoltare personala – conectandu-te pe zoom sau intalnindu-ne in mall Sun Plaza (detalii complete in grup) si impartasind impreuna experiente de viata, loc in care gasesti putere, solutii si indrumare in procesul tau de regasire, acceptare si vindecare.

Acest grup este un hibrid (online și fizic ) pentru a ne cunoaște și pentru a lucra fiecare dintre noi la schema de izolare socială: adică sa spargem zidul dintre noi și ceilalți, sa cunoaștem , sa ieșim și sa fim receptive la conexiuni.

Timp alocat:aprox 2 ore , adica 5-7 minute/ împărtășire , cu 3 runde de subiecte: oricine poate propune o tema de discutie; dacă ai ceva special de împărtășit, ceva ce ai pe suflet cu siguranta primesti feedback de la grup; vorbim despre iubirea de sine si ce am facut in ultima perioada in vederea propriei recuperari.

Alatura-te grupului de suport dedicat femeilor – Draga Sofia – Jurnalul femeii sofisticate (click pe link pentru inscriere: https://www.facebook.com/groups/794538191068574)

 

Iti multumesc pentru ca ai ramas cu mine pana la finalul articolului, iti doresc ganduri bune, multa inspiratie si entuziasm.

Daca ti-a placut acest articol, da-i un share ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

iubire de sine

Acest articol a fost redactat de Diana Bordeianu – psihoterapeut format in psihoterapie cognitiv-comportamentala, hipnoterapie si schema therapy – Evolution Center;

  Pe aceasta puteti sa o gasiti pe site: www.evolution-center.ro sau pe paginile acesteia de facebook: Diana Bordeianu  (https://www.facebook.com/Diana-Bordeianu-2125167107751002 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *