fbpx

Astazi l-am provocat la interviu pe taticul lui D deoarece vrem impreuna sa impartasim reusitele si succesele copiilor, dar si pentru a invata cat mai multe familii din aceste experiente.

D vine la noi de la varsta de 3 ani jumate – si asa cum povesteste si taticul lui in interviu, a avut efectuate trei evaluari psihiatrice si psihologice  inainte sa ajunga la noi. A primit, initial, diagnostic de elemente din spectrul autist, lucru care i-a speriat foarte tare pe parinti.

La evaluarea efectuata la noi, s-a observat usor ca D era copil tipic, iar recomandarea noastra a fost pentru logopedie, stimulare comportamentala si – pentru parinti – sedinte de parenting in care sa invete cum sa gestioneze acasa comportamentele indezirabile ale celui mic, cand sa insiste cu o regula clara sau cand sa nu puna presiune pe copil.

Mai jos, gasiti raspunsurile complete despre cum a fost D la inceput si cum a evoluat pana in prezent.

Este un interviu motivational despre actiune, despre implicare,

despre progres, succes si reusita.

 Este bucuria noastra cand auzim astfel de marturisiri, este hrana sufletului nostru, pentru noi, specialistii implicati.

  1. Cum ati sesizat ca cel mic are nevoie de logopedie?

Ne-am dat seama pentru ca a inceput foarte tarziu sa vorbeasca si nu lega cuvintele adecvat pentru a formula o propozitie. Nu exista rabdare in rostire, fapt pentru care a inceput sa se limiteze in a arata cu degetul ceea ce doreste.

  1. Ce evaluari ati facut? De la cine ati primit recomandarea spre logopedie?

Am facut trei evaluari la psihiatru si la psihoterapeutul pediatru.

 

  1. Cum era el atunci, inainte sa inceapa logopedia?

Exprima foarte multa frustrare cauzata de faptul ca nu putea rosti cuvintele corect si prezenta foarte multe semne de opozitie in momentul in care era corectat.

  1. Cum este in prezent? Ce rezultate ati avut?

In momentul de fata, suntem fericiti datorita rezultatelor obtinute: rosteste cuvintele corect, exista o cursivitate in vorbire, propozitiile au logica in expunere, a aparut rabdarea in ceea ce priveste rostirea cuvintelor. Mai exista cateva semne de opunere a rezistentei in momentul in care este corectat, insa sunt sigur ca le vom depasi cu incredere.

  1. Ce plan de interventie a avut (durata, periodicitate)? Cum ati reusit sa ajungeti la aceste rezultate?

A luat parte la sedinte saptamanale – de doua ori pe saptamana timp de aproximativ doi ani, iar pentru o buna informare, am facut apel la sedintele de parenting pe parcursul a 6 luni.

  1. Va rugam, lasati o recomandare pentru centrul nostru, echipa de specialisti si coordonator.

Centrul este alcatuit dintr-o echipa de specialisti ce prezinta deschidere si comunicare in cadrul relatiei cu parintii si denota foarte mult profesionalism. Echipa lucreaza pentru a stabili o relatie de incredere si de prietenie cu copii adusi in terapie, iar in relatia cu parintii contribuie foarte mult in ameliorarea momentelor dificile prin sustinere si incurajare.

 

……………………………………………………………………………………………………………

 

   Vrei ca si copilul tau sa isi imbunatateasca limbajul si sa corecteze posibile dificultati de comunicare?

 

   Solicita o programare la evaluare logopedica:

  office@evolution-center.ro / 0771.73.88.00.

 

  

    Daca ti-a placut acest articol, da-i un share ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

          Iar, la abonare – pagina principala a site-ului – primesti gratuit „Ghidul inspiratiei tale zilnice”prin introducerea adresei de email .

          Ganduri bune si zi minunata plina de inspiratie va doresc toutor celor care ati fost alaturi de mine pana la finalul articolului!

          Acest articol a fost redactat de Diana Zanfir – presedinte Evolution Center; cu experienta de peste 12 ani ca psiholog si psihoterapeut, coordonator programe, terapeut ABA, shadow, educatoare, consilier scolar si director educativ.

          Pe aceasta o gasiti pe pagina ei de facebook – dati un LIKE pentru a fi la curent cu noutatile:

Psihoterapeut Diana Zanfir si Evolution Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *