fbpx

Am pornit de la ideea „Ce ar fi daca pentru o zi – de 1 Iunie – rolurile s-ar schimba, iar cei mici sa le predea celor mai mari?”

Astfel, am organizat atelierul de socializare „De-a profesorii cu Leo, Chit si Maggie” .

Am avut 4 elevi de liceu si o studenta la psihologie care s-au lasat in ritmul celor mici. Micii profesori au fost in numar de 10.
Nici nu stim cine pe cine a distrat mai tare: copiii – care le spuneau adolescentilor „Fa ca mine: trage-te de urechi, bate din palme, canta cucurigu de trei ori”, iar adolescentii se conformau sau adolescentii le-a oferit copiilor zambete, cand au inceput sa se coboare la nivelul lor si respectau regulile jocului cu strictete.

Adolescentii nostri au fost usor timizi la inceput si nu le venea sa creada ce fel de cerinte aveau copiii: „Aoleu, chiar trebuie sa fac asta? Nu ma asteptam sa fac asta … Chiar acum?”

 Apoi, cate doi copii au facut echipa cu cate un adolescent si au pictat impreuna un indian realizat prin amprentarea mainii date cu acuarela – pe o foaie cartonata.

Finalul a fost unul foarte dragut: Am cantat „Un indian” si am dansat toti in sir indian.

 

Atelierul a avut ca scop strangerea de fonduri pentru Proiectul „Daruieste o ora de socializare” desfasurat de asociatia Evolution Center HSM. De aceea, banii stransi din taxa atelierului au reprezentat o donatie catre acest proiect.

 

Nota: Atelierul prezentat se adreseaza copiilor tipici (cu dezvoltare normala), regula fiind ca la 5 copii tipici sa integram unul singur cu diagnostic de autism pentru a pastra omogenitatea grupului

Contul în care si tu poți ajuta oricand este RO90INGB0000999905827148 deschis la ING Bank, Tineretului pe numele ASOCIAȚIA EVOLUTION CENTER – HEALTH ABOUT SOUL AND MIND, cu sediul în Calea Vacaresti, nr. 203, bloc 86, scara 1, etaj 1, ap. 1, interfon 01, sector 4, Bucuresti, identificată prin CIF 35877239, număr RAF 17/23.03.2016

  Contact: (004) 0771.73.88.00
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *