Cum sa scapam de influenta gandirii distructive

Gandurile negative pot avea o mare influenta asupra comportamentului nostru si asupra modului de producere a evenimentelor: pentru a intelege mai bine, ar fi relevant sa urmarim acest exemplu – odata ce ajungem la un interviu si ne gandim ca nu vom reusi sa obtinem postul dorit, implicit nu ne vom da silinta – impacandu-ne si adaptandu-ne cu gandul ca acesta nu va fi obtinut de catre noi.

In acest sens, ce se intampla? Ne pierdem sansa de a obtine un lucru dorit, din cauza faptului ca mentalitatea abordata nu a fost una motivanta.

Cu toate acestea, cum apare aceasta gandire distructiva? Care sunt cauzele aparitiei si manifestarii acesteia?

In primul rand, lipsa increderii in sine are o mare legatura din acest punct de vedere – odata ce nu avem incredere in noi, nu suntem constienti de toate abilitatile si capacitatile pe care le avem, punandu-ne in evidenta doar prin partile negative pe care le observam asupra noastra.

Gandurile negative Diana Zanfir

Ce terapie ne este potrivita? Click aici pentru detalii.

In al doilea rand, frica si teama de esec amplifica tot acest proces – insa cauza lor poate depinde de la o situatie la alta: frica de esec, frica de a iesi din zona de confort, frica de a auzi parerea celorlalti, printre multe altele.

In acest sens, odata ce vom lucra asupra tuturor cauzelor care provoaca aparitia acestui stil de gandire abordat, vom sesiza o imbunatatire asupra vietii noastre si aparitia unor avantaje pe masura efortului depus.

In egala masura, cu timpul, vom invata sa dezvoltam si sa abordam o noua strategie mentala, precum aceasta: este normal si este in regula sa-mi fie frica, insa nu este in regula sa las acest sentiment sa ma opreasca din ceea ce mi-am propus, ci din contra, ma poate motiva sa arat majoritatea lucrurilor de care sunt capabil si imi dovedeste ca imi pasa de situatia in care ma aflu si de ce va urma.

     Click aici  pentru detalii legate de psihoterapia cognitiv-comportamentala si hipnoterapie, ca mijloc de constientizare si dezvoltarea unor ganduri functionale.

Asadar, putem spune ca odata ce reflectam asupra cauzelor aparitiei unei gandiri distructive, putem ajunge sa avem un control asupra influentei pe care o are aceasta in cadrul activitatilor pe care le desfasuram – astfel incat lucrurile sa se manifeste in favoarea noastra, nu impotriva.

Psihoterapeut Diana ZanfirDiana Zanfir este fondator, presedinte Evolution Center. Aceasta vine cu o experienta de aprox 15 ani ca psiholog si psihoterapeut de abordare cognitiv-comportamentala, director educativ, consilier scolar, terapeut ABA, shadow, coordonator programe, educatoare. Aceasta a fondat programul de socializare ”Hai, sa ne jucam cu Leo, Chit si Maggie” si cu acelasi nume – este autoarea cartii de dezvoltare persoana pentru copii. A publicat carti de poezii pentru copii si a redactat articole de specialitate pentru reviste de interes psihopedagogic.

In prezent, aceasta contribuie activ la dezvoltarea Evolution Center – un centru despre invatare continua, evolutie pas cu pas si crestere spirituala dedicat atat familiilor ce au copii cu autism si intarzieri de limbaj sau dificultati comportamentale, cat si adultilor, cuplurilor, adolescentilor sau copiii ce sunt in cautarea redescoperirii si dezvoltarii personale.

 

       Echipa aleasa de Diana Zanfir este o echipa de profesionisti, o echipa aleasa cu simt de raspundere si cu drag de meserie, este o echipa bine sudata si axata pe performanta care are parte de cursuri de formare continua, monitorizarea si supervizarea constanta a activitatii pentru a avea cele mai bune rezultate cu cei care ne trec pragul.

       Vrei sa afli mai multe despre tine, sa te cunosti, sa te dezvolti si sa scapi de acel sentiment de teama, frica si presiune continua? Vrei mai multa inspiratie si motivatie?

 

      Solicita din timp o programare la o sedinta de psihoterapie cognitiv-comportamentala!

 

Garantia calitatii 200 % : daca ceva nu ti-a placut sau nu ai gasit ceea ce asteptai, poti sa iti ceri banii inapoi desi ai beneficiat de acest serviciu deoarece vrem sa va incurajam sa depasiti tipare de tipul ”Nu stiu daca merita, nu stiu cum se va comporta cu copilul!”

Daca ti-a placut acest articol, da-i un SHARE ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

Iar, la abonare – pagina principala a site-ului – primesti gratuit „Ghidul inspiratiei tale zilnice”prin introducerea adresei de email .

Ganduri bune si zi minunata plina de inspiratie va doresc tutor celor care ati fost alaturi de mine pana la finalul articolului!

Alexandra Tudor

Acest articol a fost redactat de Alexandra Gabriela – studenta la Psihologie – Universitatea Titu Maiorescu si Asistent Manager – PR la Evolution Center

Pe aceasta o gasiti pe pagina ei de Facebook – dati un LIKE pentru a fi la curent cu noutatile:

 Alexandra Gabriela 

si

Evolution Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *