fbpx

Suntem in secolul vitezei. Facem totul in graba: vrem sa performam la job, ne dorim sa ne atingem targeturile, lucram sub presiunea timpului, apoi ajungem acasa epuizati si incercam sa ne indeplinim menirea de parinti si parteneri de cuplu: pregatim masa in graba, facem ordine prin casa, raspundem in graba la alte telefoane importante. Cateodata uitam de joaca cu copilul nostru care ne trage insistent de-o mana si ne roaga din priviri cu papusa preferata in mana: astazi tu esti doctorul, pune-ti stetoscopul la urechi si consulta papusa. Aceasta e bolnava, o doare burtica. Tu auzi ca un vajait intrebarile puse, iar soneria telefonului intrerupe totul: „Stai o secunda, iubita mamei, mama are treaba. Trebuie neaparat sa raspund!” Si fugi in camera alaturata pentru a rezolva inca o problema ce nu suporta amanare. Copilul tau, dezamagit, cu stetoscopul in mana dreapta si papusa Dolly in mana stanga, isi mai strange o data energia si se duce la tata: „Tati, o consulti tu pe Dolly? Ea…” Tatal, aproape ca isi intrerupe copila: „Dar unde este mama? Aaa, vorbeste la telefon! Stii, iubita mea, tata mai are cateva mailuri de trimis. Mai am putin pana termin”

Pornind de la acest scenariu, citeste continuarea articolului, descoperind care sunt cauzele tensiunilor si frustrarilor la copii  accesand acest link Cum se manifesta tensiunile si frustrarile la copii?

Articolul a fost postat si realizat pentru site-ul  gokid  .

Articol semnat de Diana Zanfir

Diana Zanfir este psiholog clinician si psihoterapeut in terapii cognitiv comportamentale, terapeut ABA, coordonator ABA, presedinte al asociatiei Evolution Center HSM, educator si director educativ cu experienta de 10 ani in invatamantul prescolar ce a lucrat si a integrat in invatamantul de masa copii cu TSA colaborand cu gradinite particulare recunoscute international si gradinita de stat acreditata european.

Fondator al programului de socializare pentru copii „Hai sa ne jucam cu Leo, Chit si Maggie”, program ce imbina dezvoltarea abilitatilor de socializare cu dezvoltarea personala si emotionala a copilului mic punand premisele la o cat mai buna adaptare sociala si integrare adecvata ca viitor scolar/adult.

Autor de carte pentru copii „Spiridusul florilor” si de articole de specialitate referitoare la tulburarea opozitionista la copii si strategii de lucru la clasa si articol despre comportamentele violente la copiii – strategii de preventie si interventie.

  Contact: (004) 0771.73.88.00
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *