fbpx

Ne gandim ca in psihologie si in dezvoltare personala regăsim aceleasi idei si practici! Desi scopul psihologiei cat si al dezvoltării personale, ca disciplina, au idei comune, totusi exista mari diferențe de nuanta si de sens.

Dezvoltarea personala, reprezinta mai exact, modul prin care copilul de astăzi şi adultul de mâine vor putea să relaţioneze cu sine şi cu cei din jur, să îşi valorifice resursele personale, sociale şi naturale, trăind şi edificând un mediu de viaţă durabil; să îşi proiecteze cariera şi să se integreze profesional; să adopte un mod de viaţă sănătos şi să îşi asigure siesi şi celor din jur siguranţa vieţii, integritatea fizică, morală şi emoţională, adaptare la mediu.

Psihologia inseamna o Preocuparea față de sine  continuua si permanentă. Interesul pentru cunoaștere și dezvoltare servește evoluției propriei persoane și speciei umane.

Pentru fiecare dintre noi ar trebui să fie foarte importantă reușita relațiilor pe care le avem cu familia și societatea, sunt detalii care ne formează pe noi ca si indivizi intr-o societate sanatoasa.

Aceste legături reprezintă reflexia capacităților  noastre interne de autocunoaștere și optimizare al conturului nostru uman.

Noi alegem să trăim în lumea în care trăim!

Alegem în mod deliberat sau influențați de societate si intotdeauna perspectiva unei schimbări este o chestiune legată tot de propriile noastre alegeri, se numeste studiul dezvoltarii psihologiei interioare! 

În zilele noastre există pe piață numeroase surse de dezvoltare personală si învățături. 

Peste tot te învață despre cum să devii mai eficient, mai ,,bun’’ și mai adaptat la cerințele societății

A nu se confunda cu psihologul si cu sensul real al psihologie

 Ce nu stim este ca multe din sursele de dezvoltare personala si Învățăturile lor pot oferi un sprijin moral și emoțional pe termen scurt, dar în același timp pot determina și o presiune legată de propriul stil de viață si de propriile alegeri, in care de cele multe ori nu ne regăsim.

Astfel, aproape, ni se impune că trebuie să fim fericiți, în caz contrar se consideră că am eșuat. Este un îndemn total gresit și fals!

Prin psihologie si Învățăturile ei, de fapt invatam cum sa ne regăsim pe noi înșine mai întâi de toate, dupa ce ne cunoastem si ne acceptam cu adevarat, putem avea alegerile pe care le dorim si pe care le vom considera ca nu ne fac rau.

Psihologie inseamna acceptare de sine si iubire de sine, in schimb daca urmăm Impunerile dezvoltării personale, cu siguranță efectele pot fi extrem de nocive și cu multe consecințe de lungă durată.

Psihologia ne invata ca Suntem unici, avem propria poveste și propriile trăiri și resurse de dezvoltare personală. 

Ele doar trebuie redescoperite si aduse la suprafața prin propriati cunoaștere a psihologie tale personale.

Cam asta face un psiholog, practic ne sprijina si ne ghidează ca sa putem readuce la suprafața frumosul din interiorul nostru, ascuns poate demult timp.

Doar noi suntem singurii care ne putem ajuta pana la capat, haideți să ne dăm voie sa ne cunoastem cu adevarat! 

Cu drag, 

Psiholog, Psihoterapeut Diana Bordeianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *