fbpx

 Tipurile de terapeuti ca si psihologii, psihoterapeutii, psihiatrii, în domeniul sănătății mintale au pregătire pentru acest domeniu și sunt obligatoriu acreditați. Exista de asemenea, tipuri de terapeuti  precum preoți, coach, leader speaking etc – care-ți pot oferi susținere morala și pot fi un suport.

 Dar haideti sa enumeram cateva caracteristici ai psihoterapeutilorpsihologilor si psihiatrilor, notati mai sus:

Psiholog – Psihologii urmeaza o facultate de psihologie (3 ani) și un master în psihologie (2 ani). Competențele unui psiholog sunt de a pune un diagnostic, de a face un profil de personalitate sau de a evalua existența anumitor calități (psihologul școlar, vocațional, de cuplu)

Psihologul este un Observator fin, dotat cu capacitatea de a sezisa și de a analiza viața sufletească a omului; psihologul este un bun cunoscător al psihologiei omenești.

Psihoterapeut – Psihoterapeuții au la bază studiile de mai sus (5 ani), după care urmează o școală de formare într-o metodă psihoterapeutică (5 ani). Competențele unui psihoterapeut  includ tratarea prin psihoterapie a suferințelor psihice (depresie, anxietate), a situațiilor de viață (traume, accidente) și altele și de găsire a soluțiilor la problemele existente.

Psihoterapeutul este cel care aplica Metodă de tratament medical prin influență programată (discuții, sugestii, hipnoze.) asupra psihicului pacientului

Psihiatru – Psihiatrii se formează ca medici (6 ani) și apoi se specializează în sănătatea mintală (5 ani). Pentru că sunt medici, psihiatrii pot prescrie medicamente.

Psihiatrul este Medic specialist în psihiatrie. Influența moralului asupra fizicului e așa de mare, încît psihiatrii abili, azi, pot înlocuii medicamentele cu vorbe bune și sugestii raționale

Psihiatrul studiază Formă specifică de reflectare a realității, produsă de activitatea sistemului nervos si totalitatea fenomenelor și a proceselor proprii acestei reflectări; Psihiatrul studiază structură sufletească proprie unui individ!Trimis de pe iPhone‑ul meu

Cu iubire,

Psiholog, Psihoterapeut Diana Bordeianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *