fbpx

Dominatorul este cel ce se formează așa întrucât în copilărie suferă de masca de trădare. Cei ce l-au adus în această suferință sunt părinții, în mod deosebit părintele de sex opus. Fetele sunt apropiate de tată, iar băieții de mamă. Dacă aceștia nu se vor purta așa cum are nevoie copilul, mai mult ca sigur se va considera trădat. De obicei, apare din cauza faptului că părintele uită de o promisiune dată sau pur și simplu ajunge să îi trădeze încrederea.

Dominatorul – caracteristici

Dominatorul este o persoană importantă, pe care te poți baza, dar în același timp are numeroase așteptări de la ceilalți. Nu îi suportă pe cei ce nu își țin cuvântul dat, însă uneori ajunge să mintă chiar el însuși. De asemenea, manipulează destul de mult. Ba mai mult de atât, spune că minciunile lui își au rostul pentru a se putea descurca în anumite contexte date.

Nu îi place niciodată să le dea raportul celor din jurul lui, îi place să dețină cotrolul, evită confruntările din care știe că ar putea pierde.

Am putea spune despre cel ce este dominator că reușește să îi cunoască pe ceilalți bine, îi ghicește de-a dreptul. Nu îi suportă pe cei mai puțin curajoși, ba mai mult le reproșează mereu că renunță la anumite proiecte.

Este o persoană inteligentă, deloc răbdătoare, consideră că are toate abilitățile de a realiza un proiect, comparativ cu ceilalți.

Chiar dacă visează spre o perioadă de relaxare, în realitate nu simt acest lucru niciodată. Mereu au ceva de făcut, au funcții de conducere sau le place să preia întotdeauna inițiativa.

Devine agresiv, cât ai clipi. De cele mai multe ori, îl vedem în contexte de viață în care se prezintă cu oscilații de dispoziție. De obicei, nu își acordă timp nici măcar pentru a se îmbolnăvi și pentru a se recupera, astfel că îl știm aproape întotdeauna sănătos.

Are așteptări din partea celorlalți. De regulă, nu profită de vacanțe. Întotdeauna lucrează. Îi este greu să îi ofere unui alt om o altă sarcină și asta pentru că nu are niciodată încredere în ceilalți.

Nu îi suportă pe cei leneși, pe cei mai slabi și are credința că ar putea să îi ajute pe ceilalți să își organizeze viața.

Se va simți frustrat ori de câte ori este criticat. Nu suportă niciodată să delege sarcini și asta pentru că simte că își va pierde autoritatea sau controlul.

Nu îi plac surprizele pentru că se consideră nepregătit pentru a le primi. Dominatorul ține mult la reputația sa și pentru asta va face orice, ba chiar să și mintă pentru a-și apăra imaginea. Nu îi plac datoriile pentru că în acest fel își va pierde controlul. Dacă le va face, le va restitui repede.

Nu se poate hotărî atunci când trebuie să facă o alegere și asta pentru că îi e teamă că s-ar putea să se încadreze în tabăra învinșilor și astfel s-ar putea să piardă controlul.

Îi place să îi impresioneze pe ceilalți și consideră că reputația îi va oferi prestanță în fața celorlalți. De asemenea, îi este teamă să nu fie renegat de ceilalți și de asemenea, îi este teamă de a se confesa, de a-și arăta vulnerabilitatea, de a fi manipulat sau pur și simplu de a fi considerat mincinos.

Folosește des: „ai încredere în mine”, „nu am încredere în x persoană”, „lasă-mă că fac eu asta”, „ai înțeles?”.

În relație îi va plăcea să domine și să își impună punctul de vedere. Se luptă pentru putere. Este gelos de teamă de a nu fi trădat și uneori oprește el relația, pentru a-și arăta controlul.

Are un corp care să demonstreze putere, forță, are un apetit bun, mănâncă cu poftă, ba chiar uneori este tentat să consume mai multe alimente decât ar trebui.

Herpesul bucal și bolile sistemului digestiv sunt predominante.

Mai multe detalii, putem observa aici: https://evolution-center.ro/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *