fbpx

Evolutie zi de zi in autism si terapie

Acum o luna, Darius (4 ani jumate, autism) inca nu invatase pe deplin despre functionalitatea obiectelor si nici despre notiuni opuse. Inca o luna si acum stie cu ce te speli pe maini, cu ce te stergi, cu ce uzi floarea. Alege corect obiectele si le discrimineaza in mod natural, in mediu.

Acum face diferenta corecta intre un catel mic si unul mare, o cana curata sau una murdara si reuseste in mediul natural sa experimenteze cauza -efect: ia servetelul si sterge daca masa e uda sau aprinde lumina daca e intuneric.

El face terapie inca de la 3 ani si cateva luni. In tot acest timp a invatat sa aiba rabdare, sa stea pe scaun si lucreaza atent in activitati de aprox 10 minute.

Ce este si mai important, acesta a inceput sa se apropie mai mult de fratele sau mai mic si ii face placere sa stea in compania lui. Ei fac schimb de jucarii si Darius asteapta sa ii vina randul sau sa primeasca o instructiune noua fiind dornic sa coopereze.

evolutie si terapie evolution center

        Vrei sa afli mai multe despre recuperarea copiilor cu autism? Click aici pentru detalii.

Poate, pentru multi parinti de copii tipici par lucruri minore pe care copiii lor le fac natural, fara sa constientizeze macar ca ar putea sa fie vreodata ceva in neregula cu asta.

     Insa, copiii cu autism chiar muncesc secunda de secunda pentru fiecare nou element.

Poate, este un mesaj prin care sa fim recunoscatori copiilor nostri, dar si un moment de empatie prin care sa fim alaturi de copiii cu autism care au nevoie de prieteni si de copii cu care sa se joace.

 (Numele copiilor pot suferi modificari pentru a le proteja identitatea)

Daca ti-a placut acest articol, da-i un share ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

          Iar, la abonare – pagina principala a site-ului – primesti gratuit „Ghidul inspiratiei tale zilnice”prin introducerea adresei de email .

Ganduri bune si zi minunata plina de inspiratie va doresc tutor celor care ati fost alaturi de mine pana la finalul articolului!

Psihoterapeut Diana Zanfir        Acest articol a fost redactat de Diana Zanfir – presedinte Evolution Center; cu experienta de peste 12 ani ca psiholog si psihoterapeut, coordonator programe, terapeut ABA, shadow, educatoare, consilier scolar si director educativ.

Pe aceasta o gasiti pe pagina ei de Facebook – dati un LIKE pentru a fi la curent cu noutatile:

Psihoterapeut Diana Zanfir

si

Evolution Center

Diana Zanfir este fondator, presedinte Evolution Center. Aceasta vine cu o experienta de aprox 15 ani ca educatoare, director educativ, consilier scolar, terapeut ABA, shadow, coordonator programe, psiholog si psihoterapeut. Aceasta a fondat programul de socializare ”Hai, sa ne jucam cu Leo, Chit si Maggie” si cu acelasi nume – este autoarea cartii de dezvoltare persoana pentru copii. Aceasta a publicat carti de poezii pentru copii si a redactat articole de specialitate pentru reviste de interes psihopedagogic. 

In prezent, aceasta contribuie activ la dezvoltarea Evolution Center – un centru despre invatare continua, evolutie pas cu pas si crestere spirituala dedicat atat familiilor ce au copii cu autism si intarzieri de limbaj sau dificultati comportamentale, cat si adultilor, cuplurilor, adolescentilor sau copiii ce sunt in cautarea redescoperirii si dezvoltarii personale.

       Echipa aleasa de Diana Zanfir este o echipa de profesionisti, o echipa aleasa cu simt de raspundere si cu drag de meserie, este o echipa bine sudata si axata pe performanta care are parte de cursuri de formare continua, monitorizarea si supervizarea constanta a activitatii pentru a avea cele mai bune rezultate cu cei care ne trec pragul.

       Vrei sa ii faci o evaluare psihologica, dar nu stii cum sa incepi? Solicita din timp o programare la evaluare psihologica!  Click aici pentru detalii.

Garantia calitatii 200 % : daca ceva nu ti-a placut sau nu ai gasit ceea ce asteptai, poti sa iti ceri banii inapoi desi ai beneficiat de acest serviciu deoarece vrem sa va incurajam sa depasiti tipare de tipul ”Nu stiu daca merita, nu stiu cum se va comporta cu copilul!”

       Bonus: primesti gratuit cursul : „Bune practici in logopedie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *