fbpx

Update (27 august 2019): In acest moment am reusit sa punem pe picioare programul de ateliere pentru copii pentru aproximativ inca 3 luni – ce are ca obiectiv ameliorarea comportamentelor inadecvate si integrarea copiilor cu autism si intarzieri de limbaj – in invatamantul de masa, ajutandu-i sa dezvolte noi abilitati adaptative si acceptate social.

   Acest program a fost implementat din septembrie 2018, cu intalniri lunare, iar din ianuarie 2019 pana in prezent –  am sustinut saptamanal ateliere GRATUITE.

 

   Nevoia noastra de a sprijini aceste activitati este una continua deoarece – pentru cele mai bune rezultate – acest program are nevoie de continuitate permanenta si in ritmul fiecarui copil.

   Alege si tu sa directionezi 10, 15 sau 30 lei pe luna prin transfer bancar si seteaza ca plata recurenta. Cu 10 lei pe luna TU sprijini accesul gratuit pentru 2 copii la un atelier.

   Fiecare suma face diferenta.

 

……………………………………………………………..

Bine v-am gasit, dragii nostri! Doresc o comunicare cat mai activa despre programele cu implicare sociala ale Asociatiei Evolution Center. Astazi il prezint pe cel dedicat coordonarilor, urmand a reveni cu prezentarea si a celorlalte proiecte.

     Evolution Center in cifre din 2016 pana in prezent (3 ani) – program de coordonari gratuite.

     Au intrat, in medie, 10 copii pe luna. Au fost luni in care au fost 5, alteori 7, acum sunt 15. Dar, calculam la o medie de 10 copii.
     S-a oferit lunar cate o coordonare gratuita. O coordonare costa 300 lei existand furnizori care pot avea tarif mai mic sau mai mare decat acesta.

     Coordonarea reprezinta tariful coordonatorului de programe care vine o data pe luna, pe sedinta de lucru a copilului sa analizeze gradul de invatare al acestuia si tipul de lucru, interactiune cu copilul. La coordonare participa si parintele ca sa aiba ocazia sa cunoasca nivelul copilului si sa poată repeta acasa ceea ce copilul a invatat in cabinet.

Coordonatorul observa cum sunt lucrate programele de terapie, cum lucreaza terapeutul si ce ritm are copilul. Tot coordonatorul ofera noi modalitati de optimizare si introduce programe si exercitii noi de lucru. Toate sunt trecute in dosarul de terapie al copilului si in rezumat (plan de interventie)

     Calcul perioada aprilie 2016 – martie 2019

– 10 copii/luna x 300 lei/coordonare = 3.000 lei/luna
– 3.000 lei/luna x 36 luni (3 ani) = 108.000 lei suma pe care Asociatia Evolution Center a bugetat-o din surse proprii: colectare formulare 230, donatii, sponsorizari.

     Cost estimat/copil in 3 ani:
300 lei/luna x 36 luni =18.900 lei.

     Coordonarile au fost realizate gratuit in totalitate.

     Eforturile au fost efectiv, doar ale fondatorilor. Nu au fost implicați parintii in procesul asociației de a strange formulare sau de a intreprinde alte activitati de colectare fonduri, tot programul acesta a fost exclusiv dedicat lor.
     Nu au fost alocate salarii, prime sau alte remuneratii pentru fondatori. Munca lor “de birou” a fost de voluntariat

Asa se munceste la Evolution Center. Crestem pas cu pas, evoluam in fiecare an.

     In acest moment bugetul pentru coordonari este zero, iar din noiembrie 2018 acesta a continuat prin munca voluntara a Dianei Zanfir.

     Din 2019, parintii noi intrati in program nu au mai beneficiat de aceste facilitati, acestea fiind in continuare, doar pentru cei intrati in 2016 – 2018 (octombrie)

Ce piedici am avut?

     In 2018 s-a introdus necesitatea acreditarii si licentierii ONG-urilor  – firmele partenere putand deduce din impozit sponsorizarea facuta doar pentru aceasta categorie. Desi, am crescut in comunitate prin valoarea proiectelor oferite, iar feedback-urile au fost foarte bune, nu am reusit sa atingem un plafon sustenabil deoarece proiectele noastre au fost respinse din cazuza unei legi restrictive.

     A doua palma data de stat a fost diminuarea procentului de colectare al formularelor 230. In anii anteriori era 2% din impozitul pe venit, insa, odata cu diminuarea impozitului pe venit – 2% din 10 % inseamna mai putin decat 2% din 16,5%.

Insa, pentru ONG-urile licentiate procentul a crescut la 3,5% din impozitul pe venit – ramanand aceeasi paritate. La noi, insa, s-a diminuat.

     Fiind inca, o organizatie mica, nu am avut buget pentru avocati, dar nici pentru salariul unui asistent social, asa cum era prevatut in metodologie. Multe din programele noastre sunt prin voluntariat sau prin contract de prestari – servicii, solutii ce fac ca sumele alocate sa fie mai mici.

     De asemenea, scopul Asociatiei Evolution Center NU este de a avea compartiment ca CENTRU de ZI si tocmai de aceea ne-am vazut ingraditi de legea ce pune accent pe licentiere.

     Evolution Center doreste sa se implice in comunitate prin ateliere de dezvoltare emotionala si/sau servicii de psihoterapie – si asta nu inseamna ca munca noastra ca ONG nu este importanta sau ca nu are nevoie de sustenabilitate.

     In 2019 punem bazele programului de socializare al copiilor cu autism si intarzieri de limbaj “Hai, sa ne jucam cu Leo, Chit si Maggie” 

     In cadrul acestui program, copiii invata sa devina mai sociabili, sa aiba experiente identice ca cei tipici si ii invatam sa se adapteze mai usor  – vietii sociale, sa ii scoatem din zona de confort, sa ii scoatem din terapia de zi cu zi. Sa le oferim zambetul, prieteni noi si experiente normale pentru copii de varsta lor. Sa le daruim o parte din copilarie.

     Ne propunem sa organizam saptamanal cate un atelier.

     Programul a inceput din septembrie 2018 cu intalniri lunare – sub forma de voluntariat si in prezent, continua tot prin implicarea voluntarilor – saptamanal. Insa, copiii au nevoie de un program constant, de un singur traner, stabil si cu experienta.

     Costul estimat pentru un copil este de 50 lei, avand 10 copii, in medie, care participa. Avem nevoie de 200.000 lei pentru a functiona pentru un an.

     Calcul:

> 10 copii x 50 lei/copil = 500 lei/atelier

4 saptamani din luna x 500 lei/atelier = 2.000 lei/luna

2.000 lei x 12 luni =24.000 lei pe an

 

     Modalitati de ajutor:


     Cine doreste sa ne fie alaturi, donati 10 lei/luna si setati ajutorul vostru ca plata recurenta.

Contul zambetelor de copil :RO90INGB0000999905827148

     Solicitati-ne formularul 230 si directionati 2%din impozitul pe venit (office@evolution-center.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *