fbpx

Ieri in terapie, azi la scoala

– parcursul recuperarii

 

        Am invitat la interviu, parinti ai copiilor cu care noi lucram la Evolution Center. Afla ce au simtit cand au afla diagnosticul, ce evolutie au avut, ce simptome au manifestat la inceput si ce anume s-a schimbat in urma stimularii cognitive si comportamentale.

        E.  avea 2 ani si jumate luni cand a fost diagnosticat cu elemente din spectrul autist. A facut terapie si logopedie de doua ori pe saptamana si a fost integrat in invatamantul de masa de timpuriu, fara shadow. Acum are 9 ani si este elev in clasa a II-a facand fata programei scolare.

  1. Cum a fost la inceput, cand copilul tau a fost diagnosticat cu autism? Ce ai simtit? Ce ai facut?

        Am trecut prin toate starile de la durere, neputinta, suferinta, negare si, in final, determinare.

        A aparut dorinta de a lupta cu ceva necunoscut – despre care nu stiam multe lucruri – dar eram horarati sa ne ajutam copilul sa devina un adult in cea mai buna forma pe care ar putea-o avea.

  1. La ce varsta a fost diagnosticat si la ce varsta a inceput terapia?

        A fost diagnosticat la varsta de doi ani si jumatate.

 

  1. Cum era el atunci, inainte de terapie?

        Problema lui principala era legata de socializare si concentrarea atentiei pe o sarcina, iar in jurul varstei de 2 ani s-a oprit din verbalizare .

  1. Cum este in prezent? Ce rezultate ati avut?

        Copilul, mai mare acum, a acumulat noi deprinderi, a inteles fenomene si a pierdut multe dintre gesturile care sunt reprezentative pentru un copil cu TSA.    Si acasa, in permanență, am incercat sa continuam ceea ce se facea cu el in sedintele de terapie. Acum, copilul a terminat clasa I iar doamna invatatoare este foarte multumita de performantele sale scolare. In clasa pregatitoare a avut shadow, dar din clasa I am renuntat sa mai fie insotit in clasa, la sugestia doamnei invatatoare, incercand sa-i dam mai multa incredere in el si sa-l lasam sa se descurce singur atat cat poate.

 

  1. Ce plan de terapii ati facut? Cum ati reusit sa ajungeti la aceste rezultate?

        Am avut norocul sa intalnim un terapeut foarte dedicat care a venit timp de un an si jumatate zi de zi acasa la noi si l-a ajutat pe copil sa verbalizeze si sa se comporte in relatiile cu cei din jur. A urmat gradinita cu socializarea in grup de copii care a adus, de asemenea, imbunatatiri in viata copilului. In paralel cu gradinita am facut terapie cu doamna psiholog Diana Zanfir. A fost o alta etapa in dezvoltarea lui.

  1. Va rugam, lasati o recomandare pentru centrul nostru, echipa de specialisti si coordonator.

        Foarte important pentru noi a fost sa formam o echipa de oameni implicati in jurul copilului, oameni care sa-si doreasca sa-l ridice pe copil la un nivel cat mai apropiat de un copil tipic de aceeasi varsta.

        Echipa este formata din familie, doamna profesor de sprijin si doamna invatatoare.

        Pentru orice gand, sunt alaturi de tine. Solicita o programare din timp!

 

        Daca ti-a placut acest articol, da-i un share ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

          Iar, la abonare – pagina principala a site-ului – primesti gratuit „Ghidul inspiratiei tale zilnice”prin introducerea adresei de email .

          Ganduri bune si zi minunata plina de inspiratie va doresc tuturor celor care ati fost alaturi de mine pana la finalul articolului!

          Daca ti-a placut acest articol, da-i un share ca sa il impartasesti si cu prietenii tai.

Psihoterapeut Diana Zanfir        Acest articol a fost redactat de Diana Zanfir – presedinte Evolution Center; cu experienta de peste 12 ani ca psiholog si psihoterapeut, coordonator programe, terapeut ABA, shadow, educatoare, consilier scolar si director educativ.

Pe aceasta o gasiti pe pagina ei de Facebook – dati un LIKE pentru a fi la curent cu noutatile:

Psihoterapeut Diana Zanfir

si

Evolution Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *