fbpx

     Pentru multe persoane exista anumite semne de intrebare privind psihoterapia in familie: ce inseamna aceasta terapie, care sunt avantajele in urma acesteia si de ce este importanta? Acest articol va va ajuta sa intelegeti si sa patrundeti acest subiect.

     Este foarte important sa intelegem faptul ca psihoterapia necesita timp, rabdare, implicarea si interesul celor care participa la diferitele tipuri de terapie, deoarece se bazeaza pe remedierea problemelor de natura psihologica.

     Asadar, ce rol are psihoterapeutul? De a-l ajuta pe client sa amelioreze si sa modifice anumite emotii, comportamente si ganduri, dar toate aceste rezultate apar cu timpul, in urma unor sedinte.

     Care sunt avantajele terapiei in familie? In primul rand, ajuta in consolidarea relatiilor cu membrii familiei prin aparitia comunicarii. In urma acestei terapii putem ajunge sa comunicam deschis cu cei din jurul nostru, astfel incat ajungem sa ii intelegem mai bine si sa relationam intr-un mod cat mai armonios si cat mai placut posibil.

     De altfel, terapia in familie are rol in dezvoltarea personala a fiecarui participant, acestia descoperind anumite probleme comportamentale sau anumite ganduri distructive ce necesita o ameliorare pentru a se ajunge la o relatie stabila si sincera cu membrii familiei.

     In acest sens, psihoterapia nu promite disparitia dificultatilor din familie, ci remedierea acestora cu timpul, deoarece are la baza intelegerea problemelor, perceperea acestora si imbunatatirea interactiunii dintre membrii.

     Avand toate acestea, putem spune ca psihoterapia in familie este necesara pentru consolidarea comunicarii, a relatiei dintre membrii si a increderii atat in sine, cat si a celor din jurul nostru.

     Psihoterapia ne ajuta sa intelegem ca este necesar sa fii deschis cu membrii familiei, este important sa existe sinceritate si sa incercati sa rezolvati problemele ce apar pe parcurs intr-un mod unit, deoarece ignorarea acestora nu duce la remedierea sau rezolvarea lor.

     In ultimul rand, trebuie adus la cunostinta participantilor si a cititorilor care sunt interesati de acest subiect ca aceasta terapie nu are la baza sa un termen limita, nu exista un anumit numar de sedinte care sunt necesare, deoarece totul depinde de interesul acordat acestor vizite, de modul de intelegere a problemelor din cadrul familiei si de dorinta participantilor de a ajunge intr-un stadiu bun cu cei din jurul sau.

Un articol redactat de Tudor Alexandra-Gabriela, studenta a Facultatii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, pe care o gasiti in cadrul retelei de socializare Facebook cu numele: Alexandra Gabriela.

 

 

 

  Contact: (004) 0771.73.88.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *