fbpx

Masochistul este cel ce poartă rana de umilire, cea care se formează devreme, în perioada 1-3 ani, atunci când copilul simte rușine.

Nu îți trebuie mult ca să observi cât ne impactează rănile copilăriei. Uneori, îți este suficient să te uiți la oameni – doar la trăsăturile lor fizice, alteori îi poți remarca cum se îmbracă, poți vedea de ce boli suferă fiecare și mai apoi ai putea să îți faci un rezumat cu privire la măștile pe care le poartă. Lise Bourbeau ne vorbește despre cele 5 răni ale copilăriei, dar mai ales despre modul în care acestea pun amprenta asupra personalității noastre.

Rana de umilire este una ce apare din rușine, atunci când copilul are un moment în care se simte criticat, umilit, rușinat, uneori chiar părinții sunt cei care îl fac să se simtă astfel. Dintre toate cele 5 răni ale copilăriei, rana de umilire este cea care are vibrația cea mai joasă, astfel că vom avea mult de suferit dacă suferim de ea.

Cum se formează rana de umilire?

Rana de umilire ne face cunoștință cu masochistul. Se formează între 1-3 ani, în copilăria timpurie. Copilul simte că părintelui îi este rușine cu el, cu felul în care arată, cum se îmbracă, cum vorbește. Îi este rușine de faptele sale, dacă a făcut o prostie, dacă este murdar. Adesea, rana de umilire se formează în relația cu mama, însă uneori poate fi trăită și în relația cu tatăl, însă doar atunci când el este cel care îngrijește copilul.

Cel ce suferă de umilire se transformă în masochist, astfel că întreaga viață va purta această mască care are scopul de a-i produce suferință. Adesea, se simte bine dacă simte că suferă și asta pentru că este un comportament pe care l-a învățat în copilăria devreme. Inconștient, cei ce sunt masochiști caută durerea.

Caracteristici – masochistul

Una dintre caracteristicile sale evidente este că nu îi place să se grăbească, este mai lent decât ceilalți și nu funcționează când ritmul este rapid. De asemenea, se îngrașă ușor, ba mai mult decât atât uneori nu îi pasă de ceea ce mănâncă. Are și momente de conștientizare, dar revine adesea la tulburări de alimentație. Există masochiști care reușesc să își controleze problemele de greutate, iar ei sunt mai greu de identificat dintre toți ceilalți. De asemenea, există și situații în care unii masochiști se îngrașă mai mult în anumite locuri. Au un spate puternic, inconștient acesta având rolul de a duce „rușinea” ori de câte ori se arată în public.

Indiferent dacă este femeie sau bărbat, masochistul își va dori să îi intre în grații mamei sale. Va dori să facă tot ce poate pentru ca acesteia să nu îi mai fie rușine cu el însuși. Mama joacă un rol major în viața sa, deși uneori refuză să creadă asta. Chiar dacă nu va recunoaște, la moartea mamei sale se va simți oarecum eliberat, va „scăpa” de rușine, prin decesul acesteia putând avea acces la libertate. Chiar dacă ne vine sau nu să credem, mama  îi influențează întreaga viață.

Este o persoană sensibilă, orice lucru minor putându-i produce o suferință. Evită să îi rănească pe ceilalți pentru că știu cât de multă suferință se  ascunde în spatele unor astfel de răni. Este legat de ceilalți, însă acest lucru îl va face să se îndepărteze chiar de el însuși, de ceea ce simte, de ceea ce este. Nu va mai ține cont de propriile sale nevoi.

Reușește să îi facă ușor pe ceilalți să râdă, este expresiv, transformă orice poveste în ceva bun de relatat. Mai mereu este pus pe umor.

Oricine îl va critica îl va face să simtă din nou rușinea trăită în copilăria devreme. Masochistul crede că nu este frumos, că nu este bun de nimic, că nu merită decât rușine. Își dorește în străfundul sufletului libertatea deplină, să scape de controlul tuturor, să facă ce vrea, mai ales că în copilărie s-a simțit mereu sub controlul mamei. Cu toate acestea, mereu îl vezi având grijă de o anumită persoană pentru a nu-și oferi libertatea.

Masochistul se pedepsește adesea, crede că este vinovat de tot ceea ce nu iese bine, nu își face decât foarte rar pe plac. Inconștient crede că mama a avut dreptate și se consideră vinovat. De aceea, își aplică pedepse.

Nu îi place să dețină roluri de conducere în companii și asta pentru că consideră că nu merită și că nu este bun de nimic. Adesea, este intermediar. Nu vrea să fie considerat egoist, nu vrea să îi rănească pe ceilalți, îi va fi teamă de a nu-i răni pe cei din jurul său. Uneori, are tendința de a merge aplecat.

Își comunică greu nevoile. Suferă de dureri de spate, de greutate la nivelul umerilor și spatelui, are probleme de circulație, mai ales la picioare, așa cum ar fi varicele. De asemenea, ar putea suferi de urticarie, de probleme cardiace, afecțiuni ale glandei tiroide, probleme ale pancreasului, angina, dureri de gât, laringite.

Ceea ce este bine de remarcat este că în spatele unui masochist stă o persoană talentată, o fire sensibilă, un om vesel, un om frumos. În spatele masochistului se află un om liber, un bun mediator, o persoană ce merită toată dragostea și aprecierea celor din jur! Descoperă-te!

Mai multe detalii, aici: https://evolution-center.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *