fbpx

Psihoterapia este centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferinta psihosociale 

Psihoterapia studiază originea psihică a unor boli și folosirea mijloacelor psihologice în terapia lor.

Psihoterapia studiază comportamente disfuncționale( Reducerea adaptării sau integrării unui subsistem la sistemul din care face parte).

Psihoterapia are scopul de a ajuta un pacient privitor la problemele sale de viață intr un mod sanatos. 

Psihoterapia consta intr-o serie de tehnici care au ca scop  tratarea sanatatii mentale, emotionale, precum si unele afectiuni psihiatrice. Psihoterapia ajuta pacientul sa inteleaga care sunt factorii ce le determina starile si ii ajuta sa accepte punctele slabe, dar si cele forte. Daca oamenii isi pot identifica sentimentele si modalitatea in care percep viata, le este mai usor sa faca fata situatiilor dificile.

Psihoterapia este frecvent utilizata pentru problemele care se acumuleaza de-a lungul timpului. Aceasta functioneaza numai in cazul in care se construieste o relatie de incredere intre pacient si psihoterapeut. Tratamentul poate dura cateva luni sau chiar ani.

Unii oameni se refera la psihoterapie ca fiind un tratament prin vorbire deoarece se bazeaza pe comunicarea dintre psihotarapeut si un grup de persoane cu probleme asemanatoare. Unele forme de psihoterapie folosesc si alte tipuri de comunicare, prin scris, opere de arta, povesti narative sau muzica. Sesiunile au loc in cadrul unei intalniri structurate dintre psihoterapeut si pacient.

Cu iubire,

Psiholog, Psihoterapeut Diana Bordeianu

Cu iubire,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *