fbpx

Psihoterapie, Teama de noi!


Psihoterapia
 teoretica a devenit cunoscuta in secolul 19, prin psihanaliza(Orice tehnică de cercetare psihologică și de psihoterapie prin explorarea inconștientului).

Psihoterapia este un domeniu situat la granita dintre psihologie si medicina

Oamenii devin tot mai familiari cu termenul de psihoterapie, apeland la aceasta din ce in ce mai mult. 

Unii oameni aleg psihoterapia din proprie initiativa, cu diverse scopuri (dezvoltare proprie personala, depasirea unor probleme din cadrul familiei sau carierei, nevoia de a povesti cu cineva despre ingrijorari si probleme, evitarea unei consultatii psihiatrice etc.), iar altii apeleaza la aceasta forma de tratament doar dupa recomandarea venita din partea unui medic psihiatru. 

Psihoterapia poate fi aplicata sub forma de terapie individuala, de grup, de cuplu sau de familie. La terapia de cuplu apeleaza numeroase persoane care doresc sa isi salveze casnicia sau sa descopere cum si-ar putea imbunatati relatia cu partenerul. Oamenii aleg terapia de familie pentru rezolvarea unor conflicte, dificultati de relationare intre parinti si copii, intre cuplu si socrii sau intre parinti din cauza copilului. 

Psihoterapia ajuta in primul rand 

dezvoltarea pe plan personal, emotional, comportamental; 

Psihoterapia ajuta oamenii care Vor sa isi imbunatateasca stima de sine si care cauta sfaturi sincere si clare pentru a-si rezolva anumite probleme din viata personala; 

Psihoterapia ajuta oameni care Au nevoie de intelegerea pe care nu o gasesc la persoanele apropiate; 

Psihoterapia ajuta oameni care simt ca nu mai pot face fata prezentului sau viitorului cu ei înșiși.

Psihoterapia ajuta oameni care Au probleme cu anumite persoane din familie sau din anturajul lor personal, dar acestia nu doresc sa se prezinte la un psihoterapeut.

Psihoterapia este drumul cel mai sigur spre succesul propriu, catre o viata reala! 

Cu iubire,

Psiholog, Psihoterapeut Diana Bordeianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *