fbpx

Cand vorbim despre relatii toxice aducem in discutie tipare mentale nesanatoase la ambii parteneri. Este vorba despre dependenta emotionala, o schema de abandon, greutatea de a sta singura si a te simti utila prin propria structura de personalitate. Cauti validare in ochii celuilalt. Doar un proces de psihoterapie si reabilitare emotionala te poate ajuta sa dezvolti tipare mentale sanatoase.

Relatii toxice

Manifesti dependenta in relatii, intrand fara sa vrei in relatii toxice, daca in familia de origine ai trait intr-o familie disfunctionala. Ca adult, ai nevoie de psihoterapie si reabilitare emotionala.

Familia disfunctionala este caracterizata prin: adictii- consum de alcool si/sau droguri, munca in exces, mancat compulsiv, sport compulsiv, diete exagerate si stricte, abuz fizic si/sau emotional si/sau sexual, comportament seductiv al unuia dintre parinti fata de copil, preluarea rolului de adult pentru proprii parinti.

Vrei sa afli mai multe despre relatii toxice?Ce caracteristici au femeile care au trait in familii disfunctionale? Click pe link: https://evolution-center.ro/draga-sofia-caracteristicile-femeii-care-iubeste-prea-mult-dependenta-relationala/

Nimeni nu isi doreste sa stea in relatii toxice. Insa viata ne readuce in acel punct si recreem tiparele copilariei. Cadem in dependenta de oameni, lucruri, munca sau substante. Scapam doar dupa ce ne invatam lectiile. Ne acceptam si evoluam prin psihoterapie si reabilitare emotionala.

Multi dintre noi raman prinsi toata viata in relatii toxice pentru ca neaga problema, nu vor sa accepte ca este vorba despre dependenta si au nevoie de psihoterapie si reabilitare.

Pot sa fie in aceeasi relatie ani la rand. Poate fi o baza stabila a acesteia. Sau pot sa sara din relatie in relatie fara sa reuseasca sa aiba stabilitate. Insa, in ambele cazuri, daca se simte gol interior, nefericire, neimplinire, daca apare abuzul si te simti deprivata emotional, atunci vorbim de relatii toxice.

Relatiile toxice si dependenta de relatie sunt deseori comparate cu cancerul. Arata ca o boala progresiva. Doar reabilitarea si psihoterapia pot duce la vindecare emotionala.

In psihoterapie si reabilitare este nevoie de curaj si de acceptarea propriei probleme.

De cele mai multe ori, dependenta de relatie o sesizeaza cei din jur. Persoana in cauza isi neaga emotiile. Are  impresia ca lucrurile stau mai bine decat sunt in realitate.

In psihoterapie exista un training de reabilitare. Asa inveti cum sa dezvolti tipare mentale sanatoase. Cineva specializat, te ajuta sa vezi obiectiv.

Treci chiar acum la actiune si intra intr-un proces de psihoterapie. Cere ajutorul. Pentru fericire, echilibru si satisfactie in viata.

Draga Sofia

P.S.: Am lansat cartea „Draga Sofia”. Daca nu ai apucat sa o comazi, acceseaza acest link: Comanda carte Draga Sofia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *